Talviharmonikkaa tunteella

Home / Tapahtumakuvausta / Talviharmonikkaa tunteella

Kokkolan Talviharmonikkatapahtumaa vietetään nyt 20. kertaa. Tapahtuman taiteellinen johtaja, 22 vuotta sitten Kokkolaan muuttanut Raimo Vertainen, halusi aikanaan rakentaa ihmisten hyvinvointiin positiivisesti vaikuttavan talvisen kaupunkifestivaalin. Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin kulloistakin vuosikertaa suunnitellaan parin vuoden ajan. Jos kahtakymmentä vuotta tarkastellaan taustatyön näkökulmasta, niihin on liittynyt vuosien etukäteissuunnittelua, tuhat tilaisuutta, tuhansia harjoitustunteja ja noin 100 000 katsojaa ja kokijaa. Vertaisen mukaan takana on aina lukemattomia kokouksia, kahvia, tapaamisia, pohdintoja, epätoivoa, iloa ja palkitsevia konsertteja. Kaikkea inhimillseen elämään kuuluvaa.
Talviharmonikan hallituksen puheenjohtaja Pertti Kuosmanen kertoo festivaalin muuttuneen, jalostuneen ja mukautuneen. Olemme onnistuneet tarjoamaan monipuolisia yhteisiä kokemuksia kaikenikäisille.
Kuvaajana olen mukana yhdeksättä vuotta tallentamassa viikon monimuotoisuutta. Kutsun tässä tehtävässä itseäni peltipoliisiksi ja valvontakameraksi, jonka on tehtävä työnsä ilman salamaa vallitsevassa valossa ja mahdollisimman näkymättömästi. Valoa ajatellen kuvista näkyy, kun kulloisenkin tapahtuman kohdalla on rakennettu valaisu niin, että se kohdistuu näyttämön olennaisiin hahmoihin kauniin muotoilevasti, ja muuhun näyttämöön joko sen kätkien tai katsojia häikäisten. Edellämainituista mieleeni on jäänyt Haitarilaser-esitys Kaupunginteatterissa vuodelta 2013.
Talviharmonikkaviikon jokaisella päivällä on erilainen teema. Erityisen hauskaa on maanantai-iltaisessa maksuttomassa konsertissa, missä nuoret virtuoosit irrottelevat Konservatoriolla. ihania yllätyksiä ovat aina myös ulkomaalaiset esiintyjät ja viikon tilaisuuksista suosituin on lauantainen Suuri Viihdekonsertti, jonka liput ovat aina loppuunmyytyjä.
20-vuotisjuhlan kunniaksi keräsin 24 000 kuvani joukosta kuvakavalkadin kirjastossa esillä
olevaan näyttelyyn, Tässä tiivistetysti suosikkejani, Talviharmonikkaa tunteella <3