Valokuvaus

Home / ValokuvausValokuvaus tallentaa muistosi ja kertoo roolistasi työelämässä

Kuva on tarinan alku

Nykyaikaisen studion muoto- ja yrityskuvauspalvelu studiossa tai valitussa miljöössä.
Kuvalla on monta tehtävää. Se tallentaa ohikiitävän hetken, taltioi elämänkaaren eri vaiheita ja rakentaa mielikuvia. Hyvän kuvan tarkoitus ei koskaan muutu. Sen tarkoituksena on pysäyttää katsoja katsomaan kuvaa ja pukea kuvan sanoma ajatuksiksi katsojan mieleen.
Kun katsot kuviamme, huomaat, että niiden esittämät ihmiset eivät jännitä kuvissa. Keho on rento, hymy on aito. Kuvaaminen on yhteistyötä. Etsimme asiakkaan kanssa yhteistyössä oikean punaisen langan, jota lähdemme seuraamaan. Siksi kuvattavan ei tarvitse jännittää; hän näkee jo kuvausvaiheessa, millaiseen lopputulokseen ollaan matkalla.
Hyvän kuvan syntyminen on kuin matematiikkaa; se on monen tekijän yhteissumma. Ensimmäinen tekijä on aika. Sekä kuvaajalla että kuvattavilla pitää olla riittävästi aikaa rennon kuvan ottamiseen. Kuvauksesta riippuu, tarvitaanko minuutteja vai tunteja. Toisena tekijänä on optimaalisen kuvakulman löytäminen suhteessa kuvattavaan. Jos kyseensä on ihminen, haetaan optimaalista asentoa. Jos kyseessä on tilanne tai kuva tietystä kohteesta, valitaan optimaalinen kompositio etäisyyden, kulman ja syvyysvaikutelman suhteen. Kolmantena tekijänä on valo. Valojen määrä, suunta ja väri valitaan kohteen ja kuvan idean perusteella. Neljäntenä tulee kokemus. Se on yhdistelmä ammattitaitoa ja intuitiota. Summan viimeinen tekijä on tahtotila. Oikea tahtotila saa kuvaajan ja kuvattavat venymään niin, että kuviin saadaan oikeanlainen henki.

Kun muistat jonkun kuvan, se on puhutellut sinua. Kun kuva puhuttelee, se jättää muistijäljen. Tarina on saanut alkunsa.

Vaikka tallennamme arkipäiväämme kännykkäkameroilla, kannattaa miettiä myös niitä elämän osa-alueita, joista haluamme pysyvän ja painokelpoiseksi käsitellyn valokuvan muistoksi ja iloksi jälkipolville.