Free-journalisti Kokkolassa

Home / Free-journalisti Kokkolassa


Free-journalistina olen tehnyt töitä kuvaavana ja kirjoittavana freelance-toimittajana vuodesta 1985.

Aloitin aikanaan kaupunkilehden avustajana, 1985-1994. Sittemmin pätevöidyin valokuvaajaksi (valokuvaajan ammattitutkinto 2000, valokuvaajan erikoisammattitutkinto 2005, Visuaaliviestinnän Instituutti) ja kirjoittamista varten opiskelin humanististen tieteiden (HuK 1981) lisäksi journalistiikkaa ja suoritin englanninkielisen Master of Business Administration -tutkinnon 2018.

Olen ollut sekä Journalistiliiton Free-jäsen että Suomen Ammattivalokuvaajien jäsen 1990-luvun alkuvuosista lähtien.

Eniten teen juttuja ja kuvia ammattilehtiin. Yleisin toiminta-alueeni on 100 kilometrin säteellä Kokkolasta, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Minut löydät luonnollisesti myös Journalistiliiton Freet-luettelosta, www.freeluettelo.fi, LinkedInnistä ja Facebookista (Valokuvaaja Anne Yrjänä).

Urani aikana olen tehnyt juttuja muotokuvauksesta, kauneudesta ja tyylistä, maaseudulla elämisestä ja maaseudun elinkeinoista ja niiden työkaluista, koulusta, opetuksesta, opettamisesta ja kouluttamisesta, teollisuudesta, teollisuustyöstä, työturvallisuudesta, antiikista, musiikista, terveydenhoidosta, lääkäreistä, eri alojen yrittäjistä ja yrittäjyydestä sekä innovaatioista, henkilöistä, asumisesta…

Selviydyn haastatteluista sekä englannin että ruotsin kielillä.

Olen sponsorina pelaajakuvaaja lentopallon mestaruussarjassa pelaavalle Kokkolan Tiikereille.  Olen toistakymmentä vuotta ollut myös tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan vakituinen kuvaaja sekä vuosittaisen tapahtuman, Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin, valokuvaaja. Luonnollisesti olen muutamien yritysten henkilöstö- ja tapahtumakuvaaja ja niin edelleen. Kaikki tämä tuo jatkuvaa tuntumaa erilaisissa tilanteissa toimimiseen.

Erityisosaamiseni liittyy henkilöohjaukseen. Enemmän tietoja tästä uusilla sivuilla http://Edustuskuvaamo.fi

[