Freijaus

Home / Freijaus

Valokuvaaja Anne Yrjänä, Mannerheiminaukio 7, 67100 Kokkola

Hairclub Freijame

Freijaukset eli uutisia Kokkolasta:

Voit varata oman stailatun profiilikuvauksesi (freijauksen) kauttamme yksityisesti juuri sinulle tai kokoamallesi ryhmälle.

Ennakkomaksuna peritään puolet pakettisi hinnasta.

Haluamme nyt erityisesti nostaa esiin ryhmien freijauspalvelut.

Niissä on sisältöä yrityksen tarjoamaksi TYKY-päiväksi, yhteisöjen mukavaksi yhdessäolopäiväksi tai itse kootun ystäväpiirin freijauspäiväksi. Olemme toteuttaneet myös päivän, jossa tuotetaan yrityksen markkinointiin tarvittavat edustuskuvat, nettiin, kirjeisiin, esityksiin jne. Kannattaa olla yhteydessä, jolloin valitsemme teille sopivan päivän ja palveluun tarvittavat moduulit.
Edustuskuva someen
Somekuva suunnitellaan siihen tarkoitukseen, missä sitä halutaan käyttää. Sihteerien ryhmässä jokainen valitsi itselleen sopivan tavoitteen ja toimimme sen mukaisesti.
Tyky-paiva freijauksessa
Yritykselle, yhteisöille ja muille voidaan suunnitella tykypäivä, joka vastaa ryhmän tarpeita. Tässä tapauksessa luotiin edustuskuvat sekä tarkoin mietitty ryhmäkuva, joka muodoltaan sopii moneen käyttöön.

Loimme freijauksesta sitä havainnollistavan videon:

Freijaus on kuvauspaketti, johon voit valita erilaisia moduuleja sen mukaan, mitä koet tarvitsevasi. Laajin kuvauspaketti sisältää tyylin ennakkosuunnittelun, kuvauspäivänä tapahtuvan hiusten laiton ja kuvausmeikin. Kaiken on tarkoituksena viedä sinua tilanteeseen, jossa kokonaisuus tukee sellaista kuvaa, jonka tarpeessa juuri nyt olet.

Tällä hetkellä asiakkaat ovat kiinnostuneita ja varaavat freijauksia ystäväpiirille tai työyhteisölle sekä tyky-tapahtumana. Nämä voidaan toteuttaa niin, että tilassa on vain yksi asiakas kerrallaan. Ryhmille tehdään tilanteen ja toiveitten mukainen hintatarjous.

Valmistautuminen ja freijauspäivän hiustenlaitto ja meikki tapahtuvat Olga Tervosen kampaamossa, HairClub Freijamessa Pitkänsillankatu 10:ssä ja kuvaussessio Annen studiossa Mannerheiminaukiolla. Freijamesta kuvaamoon kannattaa siirtyä autolla, etteivät työn tulokset haihdu rannikkoseudun tuuleen.

Hairclub Freijame

Olemme ehtineet tehdä stailauksia ja kuvauspaketteja työelämän uusia haasteita saaneille tai kaipaaville, tyky-päivää tai juhlavuosia viettäville, vaalikuviin, uutta tyyliä etsiville, taulukuvaa varten, hääpareille, ylioppilaille, lahjakortin saaneille ja niin edelleen. Asiakkaista on ollut elämyksellistä löytää itsestään uusia puolia, rakentaa uudenlaista tyyliä, olla edustavimmillaan kuvassa ja muutoin viettää aivan erilainen päivä!

Asiakkaittemme tarinoita löytyy Edustuskuvaamo.fi-sivujen blogista. Sinne on nyt tullut ja tulossa uusia postauksia.

Ole yhteydessä!

Anne Yrjänä: 0500 869 068, Mannerheiminaukion studio, Mannerheiminaukio 7, 67100 Kokkola, anne.yrjana@gmail.com,

Mannerheiminaukion studio

Olga Tervonen: 040 582 1422, Hairclub Freijame, Pitkänsillankatu 10, 67100 Kokkola

Seuraa meitä ja tapahtumiamme Facebookissa: Anne Yrjänä, Valokuvaaja Anne Yrjänä, BeautyStylist Olga, Style and Photo

Muunlaiset profiilikuvaukset: https://anneyrjana.fi/yrityskuvaushinnasto/

Kaikenlaisiin edustuskuvauksiin liittyvät nettisivuni , Edustuskuvaamo.fi, sisältävät enemmän ja laajempia vinkkejä some- ja  cv-kuvista ja asiakastarinoista.

http://Edustuskuvaamo.fi

Freijauksen ABC

Freijaus – tuo näkyväksi se, joka jo olet

Asiakkaalle luodaan etukäteen suunniteltu stailattu edustuskuva. Kuvausta silmälläpitäen paras mahdollinen asun yläosa, meikki ja kampaus suunnitellaan ennen kuvauspäivää. Sen tukena käydään somessa kommunikaatiokeskustelua, että asiakkaalle syntyy selkeä käsitys siitä, mitä lopputuloksena syntyy ja mitä toimenpiteitä se vaatii. Ideoita pallotellaan edestakaisin osapuolten kesken. Suunnittelun ja toteutuksen välinen aika riippuu siitä, kuinka nopeasti saamme kokoon kaikki tarvittavat asuun liittyvät yksityiskohdat.

Edellämainittu koskee kuvauspakettaja, jotka sisältävät tyylin etukäteissuunnittelun. Kuvauspäivänä tehdään meikki ja kampaus ja lopputulos tallennetaan asiakkaalle säilyväksi kuvaksi. Freijauksesta on eri hintaluokkien paketteja ja ryhmätarjouksia.

Freijauksessa Freijaksi
Freija on skandinaavisen taruston jumalatar, Mirja oli freijauksensa jälkeen vaaleudessaan juuri sellainen

Freijalla viitataan hedelmällisyyden kauniiseen jumalattareen Freijaan. Freijaamalla tehdään kauneuden jumalattaria löytämällä myös mallien sisäinen jumalatar ja ikustamalla se kuvaksi, johon on mieltä nostattavaa palata aina uudestaan. Tavoite on joka tapauksessa aina raikas ja nuorekas

Mitä hyötyä freijauksesta on?

Profiilikuvia tarvitaan erilaisiin somekanaviin, jotka poikkeavat rooleiltaan toisistaan.

Freijauksen avulla erikoistutaan näihin erilaisiin tarpeisiin jo ennen kuvauspäivää. Tuemme asiakasta saamaan kuvauksesta kuvia sekä haluamiinsa some-kanaviin että mieleen jääviksi elämyksiksi.

Edustuskuva someen
Somekuva suunnitellaan siihen tarkoitukseen, missä sitä halutaan käyttää

Edustuskuvaamo.fi:n blogeista löytyy esimerkkejä siitä, mitä uutta freijaus on tuonut heidän elämäänsä ja mihin he ovat sen jälkeen uskaltaneet heittäytyä. http://edustuskuvaamo.fi/stailatusta-profiilikuvasta-hyvan-kierteen-pyorteisiin/

Mitä freijaus on suomeksi?

Freijaus on pitkälle vietyä etukäteen suunniteltua ja ohjeistettua stailattua edustuskuvausta. Lopputulos on stailisti-kampaajan, valokuvaajan ja asiakkaan yhteistyön hedelmä.

Kuinka paljon aikaa freijaukseen kuluu?

Meille voi varata erilaisia ja erikokoisia kuvauspaketteja, jotka ovat sidonnaisia aikaan. Eniten on varattu paketteja, jotka sisältävät puoli tuntia stailausta ja puoli tuntia kuvausta. Erityisinä freijauspäivinä meillä on joskus lyhyitä ja edullisempia kuvauspaketteja. Tyytyväisimpiä ollaan oltu paketteihin, joissa kunnolla paneudutaan ja nähdään vaivaa look’in eteen.

Kuinka kallista freijaus on?

Meille voi varata erilaisia ja erikokoisia paketteja, jotka ovat sidoksissa aikaan ja paikkaan. Asiakkaat voivat myös pyytää omaa tarjousta ja pakettia, mm tyky-päiväksi, pienryhmälle, pikkujouluun…

Erityisinä freijauspäivinä meillä voi olla hinnastosta poikkeavia edullisempia tarjouksia.

Entä jos en onnistu kuvassa?

Useimmat asiakkaamme kokevat, että he eivät koskaan onnistu kuvassa. Sanoisin, että syynä on lisääntynyt kännykkä-/selfiekuvaus. Niissä ei hallita eikä tehdä asennon, ilmeen ja valaisun ohjausta. Jos yhtäkin asiaa laiminlyödään, tulos on luultavasti pettymys. Jo ryhti, hallittu mutta mielenkiintoinen asento ja oikeasta suunnasta tuleva valo ovat joitakin asiaan vaikuttavia tekijöitä.

Freijaus sisaltaa stailausta
Freijauksessa kokonaisuus suunnitellaan ennen kuvauspäivää, jotta kokonaisuus nousisi korkeammalle tasolle

On ristiriitaista sanoa, että nopein ja paras lääke kuvassa onnistumiseen on aika, eli riittävän ajan käyttö. Suurin osa ajasta kuluu rentouttamiseen ja rentoutumiseen ja parhaitten puolien etsimiseen. Kuvaaja on siinä mallinsa peili ja omaa kokemusta kaikkien mahdollisten haasteitten ratkaisemiseen.

Kuvaustilanteessa on synnytettävä luottamuksen ilmapiiri, että kuvaaja voi ohjauksen ja väsymättömän hiomisen ja uudelleenohjauksen kautta päästä tuottamaan asiakkaan toivomaa tulosta. Yksi hyvä ratkaisu tähän on 3+3 tekniikka, josta kerromme lisää seuraavissa vaiheissa.

Minusta ei ole koskaan saatu onnistunutta kuvaa

Viittaan tässä edellämainittuun. Muotokuvauksessa on lukuisa määrä tekijöitä, joilla vaikutetaan kuvassa olevan “onnistumiseen” kuvassa. Kokeneella valokuvaajalla on aikamoinen määrä ratkaisuja asiakasta vaivaaviin muotokuvallisiin haasteisiin.

Kun kuvan ottamiseen käytetään riittävästi aikaa, jokaisesta saa onnistuneen kuvan. Tarvitaan itseluottamusta, luottamusta kuvaajaan ja kuvaajan itsensä luottamusta siihen, että kun tämä haaste on ennenkin ratkennut, kyllä se ratkeaa nytkin.

Ihmisestä ei voi koskaan saada parempaa kuvaa kuin hän on

Törmäämme tähän kommenttiin todella usein. Suurin syy lienee tavanomainen keskipohjalainen vaatimattomuus, joka eroaa aikalailla mm eteläpohjalaisesta temperamentista, meidän häviöksemme.

Kuka uskaltaa sanoa, että minusta jo saatu kuva on paras mitä minusta ikinä voi saada? Kuka sanoo, että perunasta ei voi saada parempaa ruokaa kuin se, mikä minulta juuri kärähti keittiön levyllä? Kuka sanoo, että polveen syntynyt haava ei voi parantua paremmin kuin itseostamallani laastarilla?

hyva ja huono
Voiko mallista saada parempaa kuvaa kuin hän on?

Useimmilla ihmisillä on hyvin stereotyyppinen siitä, millaisena he näkevät itsensä, millaisena muut hänet näkevät tai haluavat nähdä. Freijauksen tavoitteena on leikkiä näillä juurtuneilla mielipiteillä ja lähteä hakemaan uusia mahdollisuuksia, joista voidaan muodostaa uusia mielipiteitä,

On surullista, jos jokaisen pitää koko elämänsä olla “itsensä näköinen”. Muistelen sitäkin teini-iässä itse ottamaani kuvaa, jossa hiuksissa taisi olla ensimmäinen permanentti. Iiiiks jos kaikki haluaisivat, että olisin sen näköinen loppuelämäni. Sileämpi iho tietysti, mutta muilla asioilla voi leikkiä.

Entä jos en löydä kuvaukseen sopivaa asua/minulla ei ole varaa hankkia sopivaa asua

Freijauksen laajimpiin paketteihin kuuluvat ne, joissa suunnitellaan asiakkaalle kuvaukseen sopiva asu. Useimmin haaste koskee vain yläosaa.

edullinen asu
Freijaukseen sopivia asuja löydetään eri menetelmillä

Asun löytymisen olemme ratkaisseet mm seuraavilla tavoilla: olen ennakkokatsastanut edullisia muotiliikkeitten yläosia ja kuvannut niitä kännykällä, asiakas on itse löytänyt asun todella edullisesti ketjuliikkeestä, asiakas on halunnut panostaa todelliseen laatuun ja hankkinut yläosan, joka vastaa kaikkia stailistin kriteerejä (mm laskeutuvuus), olemme etsintäkuuluttaneet sopivaa asua Puskaradiossa ja saaneet asuja lainaan, olen kuvankäsittelyllisesti muuntanut asun väriä sellaiseksi, jota Olga on asiakkaalle suosittanut, olemme käyttäneet itseltäni tai muualta löytyviä asusteita, joita voi värimuuntaa photoshopissa, asiakas on huomannut että hänen vaatekaapissaan onkin tähän sopiva asu…

värin vaihto
Asun sävyä voidaan vaihtaa myös kuvankäsittelyssä

Tämä on kohta, josta ei kannata stressaantua. Useimmissa projekteissa meillä on ollut haluttu määrä aikaa haasteen ratkaisemiseen. Asun valinta on yksi ratkaisevista tekijöistä. Kaula-aukon muodon, värimaailman ja muun kautta tehdään lopputulokseen merkittäviä muutoksia ja samalla keskitetään huomiota asiakkaaseen itseensä, ristiriitaisia ominaisuuksia vähentämällä.

Miksi minun pitäisi muuttua joksikin muuksi, miksen kelpaa sellaisena kuin olen?

Freijaus – tuo näkyväksi sen, joka jo olet

Freijauksessa on kyse oman itsensä nostamisesta korkeammalle tasolle, vähentämällä asioita, jotka eivät kuvassa lisää mallin edustavuutta. Kyse voi olla hyvinkin pienistä asioista tai asioista, joita malli itse ei ole koskaan tullut ajatelleeksi, mutta saa nyt hyviä vinkkejä tulevaisuuden haasteisiin.

Kuva ja live ovat kaksi aivan eri asiaa. Livenä ei haittaa vaikka hampaitten väliin olisi jäänyt mustapippuria lounaan jäljiltä tai jos kokee mustan olevan ainoa väri jossa viihtyy. Kuvissa tehty ratkaisu näkyy kaikille ja aina ja sitä katsotaan suurennuslasilla. Niin henkilö itsekin.

Anne rantasateessa
Freijaukseen valmistaudutaan huomioimalla kaikki yksityiskohdat ja myös jättämällä arjen kiire hetkeksi pois mielestä

Kuitenkin on kyse siitä, että itse henkilö kukoistaa kuvassa ja kaikki tekemämme ratkaisut tukevat tätä tavoitetta. Kuvilla on myös eri käyttötarkoituksia, joilla haluamme vaikuttaa kuvamme katsojaa eri tavoilla.

Kenelle freijaus on tarkoitettu?

Freijausta voi ajatella kepeänä ja virkistävänä ajanvietteenä tai sen voi valjastaa urapolkunsa ja urakehityksensä moottoriksi. CV-kuva on hyvä pitää ajantasalla ja somessa kannattaa näkyä monenlaisissa rooleissa ja me olemme hyvä parivaljakko siinä asiakkaita auttamaan.

Saimme yhteistyökumppanini Olga Tervosen kanssa valmiiksi tähän tuotteeseen liittyvän tuotekehityksen erikoisammattitutkinnon 2021 ja uusimmet projektimme antavat aina lisää eväitä seuraaviin.

Vastikään teimme freijauksen myös miehelle, vaikka miehet eivät varsinaisesti ole osoittaneet tätä kohtaan kiinnostusta. Mielenkiintoinen kokemus sekin oli kaikenkaikkiaan, ja ajatelkaas: freijaus keksittiin Kokkolassa!

Freijaus miehelle
Hannu Björkbacka lupautui malliksemme miehelle tehtävään freijaukseen. Hauskoja tuotekehityksen hetkiä meillä olikin

Edellisen nettisivupäivityksen jälkeen tilanne on muuttunut ja olemme tehneet yhden merkittävän freijauksen artistille ja moni on nyt miettimässä omaa projektiaan kanssamme.

Entä jos en pidä niistä väreistä, joita minulle suositellaan

Minulle aikanaan tehdyssä värianalyysissa suurin osa väreistä oli sellaisia, jotka eivät miellytä minua vaatevarastossa eikä muutoinkaan.

Vähän se kirpaisee, jos joutuu sellaista käyttämään. Mutta jos se on kuvalle eduksi, asun voi sen jälkeen unohtaa tai teemme sen värin jostakin omasta suosikistasi, jos se on kuvankäsittelyllisesti mahdollista.

varit vaikuttavat
Helenan kaapista löytyi jo kierrätykseen lähdössä ollut mekko ja matkalta juuri ajankohtainen neule

Tämäkin Freijauksen ABC -kysymyksistä on sellainen, että siitä koituva huoli on väliaikainen.

PS. Freijaus on erityisen hauska kokemus, jos sen toteuttaa vaikka turistina ja Kokkola-käynnin erikoispalveluna ja ohjelmanumerona! Freijauksen voi ostaa lahjana Kokkolaan tulevalle tuttavalle tai läheiselle. #visitkokkola @visit-kokkola

Stailatut profiilikuvaukset 

Jokainen tarvitsee edustavia kuvia someen, työnhakuun ja muuhun nähdyksi tulemiseen. Ne syntyvät helposti Beautystylist Olgan Hairclub FreijaMe:n  etukäteen antamilla pukeutumisneuvoilla ja meikkaus- & kampausstailauksella (Pitkänsillankatu 10, pysäköinti liikkeen eteen) ja muodostuvat kuviksi studiollamme Valokuvaaja Anne Yrjänällä Mannerheiminaukiolla (pysäköinti näyteikkunoitten eteen, osoite myös Isokatu 18) Kokkolassa.

Pakettihinnat koostuvat stailistin ja valokuvaajan osuuksista ja ne maksetaan heille erikseen, koska kyse on erillisistä yrityksistä. Meiltä kyllä onnistuu myös laskuttaminen erikseen.

1. Tunnin paketti: 30 min meikkipainotteinen stailaus ja 30 min valokuvaus: sisältää yhden käsitellyn kuvatiedoston/140€

2. Kahden tunnin paketti: 

Ennakkostailaus ja 60 min meikki ja kampaus. 100 + 100€

Lisätiedostot 45€/käsitelty tiedosto useammalla rajauksella

3. Muut paketit:

Suunnitellaan asiakkaan tarpeitten mukaan. Lopullisen hinnan muodostavat edellämainitut käsitellyt lisätiedostot, 45€/kpl ladattavissa latausgalleriasta.

Käytännössä hinnat muodostuvat työn ja jälkikäsittelyiden vaatimasta ajasta

Kuvaus ryhmälle (4-6-henkilöä, suunnittelun mukaisesti):

Hinnastoa päivitetään

Parhaan lopputuloksen saa, kun perehtyy ohjeisiin, aiemmin tekemiimme projektikuviin ja hinnastoon (Facebooksivu Style and Photo). Ensin alustava ajanvaraus sitten tyylin suunnittelu (sähköpostitse tai muin viestittelykeinoin) aiempiin some-kuviisi pohjautuen, sitten stailauspäiväksi päivä, jolloin voit illalla vielä nauttia ja näyttäytyä uudessa look’issasi.

Kysy myös asiakasilloistamme, polttari-, pikkujoulu-, syntymäpäivä- tai valmistujaispaketeistamme ja lahjakorteista…

Yhteydenotot:

Anne Yrjänä: 0500 869 068, anne.yrjana@gmail.com,

Olga Tervonen: 040 582 1422

Seuraa meitä ja tapahtumiamme Facebookissa: Anne Yrjänä, Valokuvaaja Anne Yrjänä, BeautyStylist Olga, Style and Photo

Muunlaiset profiilikuvaukset: https://anneyrjana.fi/yrityskuvaushinnasto/


Tammikuussa 2019 käynnistyi yhteistyömme  BeautyStylist Olgan kanssa.

Järjestimme yhdessä Profiilikuvaus!-tapahtuman ja tämä johdattikin meidät miettimään vielä uusia ja monella tavalla kiinnostavia projekteja. Facebookista löydät meidät sivulta Style and Photo. Ohessa esimerkki laajemman profiilikuvauksen lopputuloksista. Olga loi Leenalle ennakkokuvien pohjalta pukeutumisohjeet ja stailasi mallin kuvaukseen, ihana lopputulos! Tästä lisää myöhemmin.

Muita yhteistyökumppaneitani:

Nice.Face&Body on laadukas kauneuden ja ihonhoidon erikoisliike.

 • Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia kauneudenhoitopalveluja, luotettavasti asiantuntevien kosmetologien ja laadukkaitten tuotesarjojen avulla.
  – Meikkaukset
  – Ripsienpidennykset
  – Kestopigmentoinnit
  – Ihoa kaunistavat kasvohoidot
  – Kynsien kestolakkaus
  – Ripsien ja kulmien kestovärjäys ja kulmien muotoilu

Ristirannankatu 7
Ajanvaraus: 010 322 6030, nettiajanvaraus 24h

Nice logo1

kuva4247

Kuvassa vasemmalta oikealle: Minna, Milla, Elina, Suvi

mirkka.web9263 kopio kopio 2

Kuvaus alkaa myös oikealla alusvaatevalinnalla Caroline’s alusasuissa

Yhteistyöprojektissamme mallimme Tuula pukeutui Carolinesin ranta-asuihin.

http://www.carolines.fi/home/index.php/fi/

saukko7762n copy