Miltä näytin, kun Suomi täytti 100 vuotta?

Home / Yleinen / Miltä näytin, kun Suomi täytti 100 vuotta?

Tänä vuonna otetun muotokuvan tekee erityisen arvokkaaksi se, että samaisena vuonna Suomi täytti 100 vuotta. Joillekin asiakkaille tämä vuosi on ollut merkkivuosi myös omien syntymäpäivien tai merkkipäivien suhteen. Joillekin järjestettiin yllätyssyntymäpäivät pyöreitten vuosien kunniaksi, moni on juhlinut kultahäitään, osalta on kokonaan puuttunut parisuhteen päivityskuva, jotkut halusivat olla perhekuvassa kohta taaksejäävässä Kokkolassa ja niin edelleen.

Merkkipäiväkuvat voidaan ottaa asiakkaan toivomalla tyylillä. Pääasia on, että viihtyy valitsemassaan asussa ja sen mukaan luodussa tyylissä. On myös paikallaan kuvata muotokuvia sekä rennommissa että juhlavammissa asuissa. Kuvaus on samalla elämys jossa nautitaan tilaisuuden keskipisteenä olemisesta siten, että vastuu kaikesta siirtyy kuvaajan huoleksi. Jokaiselle löytyy paras asento ja siihen sopiva ilme ja näitä on vallan mukavaa jäljittää. Kuvaaja on omalla tavallaan asiakkaan peili ja analysoi muutosten tekemää vaikutusta lopputulokseen. Jokaisessa kuvauksessa on suuri ilo, kun “pääsemme maaliin” ja löydämme yhdessä jotakin vanhaa ja jotakin uutta ja ihanan yllättävää, jota ei ennen kuvausta osannut arvatakaan.

Aila ja Mikko kävivät kuvassa loppukesästä. Kuvista jäi erityisesti mieleen mallien yhteinen säteily ja innostunut asiaan paneutuminen. Oli vaikea valita kuvista teemavuoden ikkunakuvaa, mutta tämä perinteinen mutta samalla rento kuva vei voiton. Myös asuvalinnat yllättävät usein ja siksi vaihtoehtoja kannattaa ottaa mukaan studiolle. Ailan omassa kuvassa kimalteella asustettu pehmeämpi värimaailma lisää hänen henkilökohtaista säteilyään. Parikuvaan taas sopii puolison asuun sävytetty mustavalkoisuus.

Lahjakortti muotokuvaukseen on arvostettu yllätys. Jos kuvaus syntyy omasta toiveesta, se kannattaa varata aikaan, jolloin muutoinkin valmistaudutaan johonkin juhlaan tai päivään, jolloin on vuorossa käynti kampaajalla.