Guardia Nuevan matkassa, guardianuevamente

Home / Yleinen / Ryhmäkuvia ja promokuvia / Guardia Nuevan matkassa, guardianuevamente

Näin luodessani neljättä ryhmäkuvaa tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevasta, on mukava muistella millaisia muita kuvia olemme yhdessä tehneet.
Ensimmäistä ryhmää kuvasimme photoshopin file infon mukaan 2008 alkuvuodesta. Paikaksi valitsin Tullipakkahuoneen jossa on ulottuvuutta myös ylöspäin. Taisimme tehdä pari erilaista versiota, mutta valitsemamme toimi kaikista parhaiten. Stressiä lisäsi ennenkaikkea se, että Raimo Vertainen oli hyvin huolissaan ohuesti pukeutuneitten soittajien tarkenemisesta. Minä luonnollisesti vielä sopivien korokkeitten hankkimisesta ja ilmeitten yhteensopimisesta ja niin edelleen. Siinä täpinässä kaatui yksi Elinca-lampuistani suoraan päähäni…Onneksi tuolloin elettiin jo digiaikaa ja pystyin korjaamaan kiinni menneitä silmiä ja valitsemaan joillekin paremman ilmeen keskimääräisesti parhaaseen “lähtöruutuun”. Hyvännäköiseltähän tuo kuva vieläkin näyttää, ainakin omasta mielestäni.
Parin vuoden jälkeen suunniteltiin seuraavaa ryhmäkuvaa, upean kuvauksellisissa kiiltävissä mustasta ja tummasta kuparinpunaisesta koostuvissa puvuissa. Ehdotin, että kuvaisimme jokaisen soittajan erikseen ja yhdistäisin heidät dramaattisenmustalle taustalle. Oli toki haaste uskoa siihen, että hahmot voidaan yhdistää loogisella tavalla. Toki yhdistelmän loogisuuteen vaikuttaa se, että jokainen on kuvattu samanlaisesa valaistuksessa. Tässä järjestelyssä etuna on myös se, että jokaisesta saadaan mahdollisimman edustava ilme ja jokaiseen tuleva valo on yhtä esille tuovan näköinen.
Suomen juhlavuoden lähestyessä ryhmälle hankittiin ns siniset puvut, jotka sopivat parhaalla mahdollisella tavalla Suomi 100 -henkeen. Pysyin yhä ajatuksessa, että ryhmä kuvattasiin yksilö kerrallaan, nyt luonnollisesti valkoisella taustalla. Taas piti pitää huolta siitä, että asennoissa olisi lopputulokseen sopivaa variaatiota, etteivät kaikki katsoneet samaan suuntaan. Tästä aiheesta luotiin kaksi eri koostevaihtoehtoa, jossa mukana oli osittain eri soittajia. Tässä vaiheessa myös hahmojen lopullinen syvääminen ja asettelu siirtyi mainostoimiston tehtäväksi, kun lopputuloksesta koostettiin erilaisia tuotteita.
Tuotapikaa valmistuu upouusi ryhmäkuva, Arja Korisevan 30 vuotta täyttävän uran kunniaksi, estradian kuningattarena <3