Anna elämän yllättää

Home / Yleinen / Anna elämän yllättää

Valokuvaajan roolissa pääsee usein luomaan yllätyksiä. Heinäkuun alussa toteutettiin Sirpan supersynttäreitten yllätystä kuvaamalla hänestä ihania muodonmuutoskuvia, erilaisissa lookeissa ja asuissa.

Yllätyksen toteuttamisessa oli vaiheensa siinäkin. Sisar Maritan kanssa pohdimme kevään mittaan miten saamme hänet nykyisestä kotikaupungistaan Koti-Kokkolaan yllätyssynttäreitten viettoon ilman, että suunnitelmat paljastuvat. Sirpa viihtyy lyhyissä hiuksissa, mutta kesän mittaan niihin kertyi toivomaamme pituutta. Yes, ajattelin ja kaavailimme hänelle ihanaa kampaamokokemusta, jossa tyyliksi löydettäisiin jotakin uutta ja jännittävää. Yhtenä päivänä studiolle piipahti Marita hiukka apeana ja kertoi sisarensa leikkauttaneen hiuksensa. Sisar oli hiukan ihmetellyt, miksi muut olivat siitä pahoillaan. Pikaisen päänsisäisen aivoriihen kautta ajattelimme teettää päivänsankarille kampauksen sijasta kukkaseppeleen hiuksiin. Loihdinnasta vastasi Anne Silander, joka keräsi seppeleeseen kukkia, joiden väreillä tai tunnelmilla on jotakin yhteistä Sirpalle tärkeitten asioitten kanssa. Syntymäpäivien järjestäjät kokosivat mukaan myös kirkkaanvärisiä huiveja, joita käytimme muissa kuvissa avokaulaisten toppien sijaan. Noistakin väreistä löytyi mallia ihastuttaneita turkoosia ja tummaa vaaleanpunaa.

Kuvassa käyminen ja some-maailma eivät ole olleet  Sirpan juttuja, mutta sessiomme oli valloittava. Sparraajat pitivät tunnelman korkealla ja kuvaussessiomme päätyi tähän seppelkuvaukseen, josta en valinnut Sirpan suosimaa vakavaa ilmettä vaan tuon hänen ihastuttavan hymynsä.

Mikä parasta, syntymäpäiväseurue jatkoi matkaansa yllätyspaikkaan syömään ja nauttimaan Mustakari Memoriesista. Kesän kaunein ilta kruunasi tuon kuplivan merkkipäivän ikimuistoiseksi.