Unohtumattomia päiviä, säällä kuin säällä

Home / Yleinen / Unohtumattomia päiviä, säällä kuin säällä

Venetsialaishäiden tunnelmissa

Venetsialaisviikonlopun sää oli toista vuotta peräkkäin todella haasteellinen hääkuvauksien suhteen. Sannan ja Mikon kanssa olimme keväällä suunnitelleet hienoja ja paria puhuttelevi miljöitä, mutta jo ennakoiva säätiedotus kertoi, että tulemme pettymään. Siksi suunnittelin kuvauksen kaupunkinmme ihanaan Kaarlelan keskiaikaispohjaiseen kirkkoon. Meillä oli onnea saada se omaan käyttöömme kahdeksi tunniksi ennen vihkimistä,

Hyvä sisämiljöö koostuu muunmuassa siitä, että enemmistö kuvakulmista kertoo lisää tilan kauneudesta eikä taustalla tule yllättäviä ja mahdottomalla tavalla photoshopsiivousta vaativia omasta ajastamme kertovia yksityiskohtia. Kyllähän mekin muutamat jatkotikkaat,  valokatkaisijat ja pianon tilassa bongasimme, mutta se on pientä lähes mihin tahansa verrattuna. Kaarlelan kirkon kiitollinen erityisominaisuus on siinä, että kuvakulmia voidaan rakentaa neutraalisti linnamaisille elementeille ja kauniita kirkkomaalausten värikylläisiä taustoja käyttäen.

Usein kuvauskyselyjä tekevät kysyvät kuinka monta kuvaa miljöökuvauksessa otetaan. Kyse ei kuintenkaan ole kvantitatiivinen ja lopputulema riippuu siitä, kuinka paljon eri vaiheissa kestää ja mitä lopullisen laadun tuottamiseen vaaditaan. Sannan ja Mikon hääpäivän pilvisyys olikin kuvauksellemme etu. Ulkoa tuleva valo ei dominoinut kuvausta vaan tuki eri valintojamme luomalla pehmeätä vallitsevaa valoa tilan valojen rinnalle. Omat salamat oli siten helppo ja nopea yhdistää edellämainittuihin sopivan lopputuloksen luomiseksi. Muutama sata ruutua kuvattiin ja parin rennot, rauhalliset ja onnelliset ilmeet tekivät lopputuloksesta tasalaatuisen. Kerrankin kävi niin, että aikaa oli enemmän kuin riittävästi ja pari ehti harjoitella kävelyä kirkon haasteellisella käytävällä. Jää nyt heidän valittavakseen, millaiset vaihotehtoiset  nyanssit heitä viehättävät ohessaolevien kuvien versioissa.