We make you look good!

Home / + Yrityskuvia miljöössä / We make you look good!

”Looking good” -periaate näkyy studiomme toiminnassa siinä, että on kunnia-asiamme suunnitella kuvauksia niin, että kokonaisuus viestii eri osa-alueittensa kautta asiakkaamme positiivisista puolista. Kun halutaan kertoa työpaikan innostavasta ja dynaamisesta meiningistä, valitaan mielellään kaunis päivä ja siistitään framille se kalusto, jonka perusteella asiakas vaikuttuu juuri tämän yrityksen palveluista.

Esimerkkiyrityksen ,Rauanheimon, lastatessa satamassamme paistaa aina lämminsävyinen aurinko. Joskus sitä on pitänyt hieman avittaa kuvankäsittelyn tekniikoilla, mutta lopputulos tekee vaikutuksen katsojan alitajuntaan. Kuinka ollakaan Rauanheimon slogan on ”For GoodStories”:

”Our promise to our customers
Our slogan For GoodStories contains the essence of our operation; we turn transports into success stories. Come and join Rauanheimo on a journey toward success! ”

Kohta käynnistyy kausi, jolloin kannattaa päivittää yritykseen liittyviä ulkokuvia. Mainoksissa asiakkaat haluavat nähdä sen ohikiitävän kesäisen hetken, jonka kuvaaja säätiedotusta ja auringonkiertoa tarkastellen kalenteroi ja toteuttaa. Talvisesongin kuvilla on vähemmän käyttöä, vaikka se toisaalta voi vaikuttaa asiakkaita yrityksen suorituskyvystä arktisissa olosuhteissa, been there done it.

Moni pitää minua pelkästään ihmiskuvaajana, mutta yllätin itsenikin innostumalla uudenlaisista haasteista joitakin vuosia sitten. Ihmiskuvaajan pitää olla väsymätön kannustaja ja innostaa mallia parhaaseen suoritukseen. Esimerkiksi kiinteistökuvauksessa puolestaan malli on väsymätön ja testataan vuorostaan kuvaajan sinnikkyyttä oikean säätyypin tai tapahtumaketjun odottamisessa. Erilaiset työnkuvat mukavasti tasoittavat tekemisen kuormittavuutta.
Mieleeni on erityisesti jäänyt arkkitehtitoimistolle tekemäni kuvasarja. Ensimmäisen kohteen kohdalla ajoitus oli suunnitelmien mukaisesti täydellinen. Tuuli hyväili logoliput tyylikkääseen kulmaan ja tekstit olivat helposti luettavia. Taivas oli luonnostaan sininen ja kevyen pilviharson takaa aurinko valaisi rakennuksen varjottoman pehmeästi veistokselliseksi kokonaisuudeksi. Tarina ei jatkunut aivan näin helppona. Toinen kohde valaistui kauniisti aamuyön viimeisinä hetkinä ja sitä hetkeä odottelin herätyskellon kanssa joitakin vuorokausia. Sinä kesänä oli onneksi kesä, samaa ei voi sanoa parista viime vuodesta.
Vanhoja kuvia katsoessaan kuvaaja aika lailla muistaa ne tunteet ja elämykset joita niihin liittyy, oli kohteena sitten ihmisiä tai rakennuksia. En ikinä unohda noita kesäisenä mieleen jääneitä hetkiä, jolloin aamuyöstä pyörin pitkin Jyväskyläntietä ja toivoin oikean hetken koittaneen. Kalastus ei koskaan ole ollut suosikkiharrastukseni, mutta elämys on varmaan samanlainen: nyt se nappasi ja kävi koukkuun!